tisdag 6 januari 2009

Inför Mora - Bofors



Efter att ha vunnit en match och förlorat en match mot Bofors i år. Så är det dags för det 3 mötet. Mora har ett mycket starkt hemma facit sett till dom 4 senaste matcherna och bofors har det omvända sett till deras borta facit. 

Det här är en match vi ska vinna. men ser vi till dom 10 senaste årens möten så leder Bobcats med 12-10 segrar. Den statistiken har inte någon som helst inverkan på den här matchen utan är mest av akademiskt intresse.  

Nu har det runnit mycket vatten under broarna sedan dess och den enda likheten lagen i mellan är att M.Arvedsson tränat dom båda senaste åren. Sett till dom 2 mötena denna säsongen så har Tony Lagerström  varit MORAs hetaste spelare, han har ensam stått för 42% av målen. Han har gjort 3 av MORAs 7 mål.  Lita på att Tony kommer komma ut hårt i morgon och bli inte förvånad om han hänger en kasse eller två i morgon. 

 3 av MORAs mål har även kommit i PP så det är en annan del som måste fungera för MORA i morgon om det ska bli seger.  Senast i Bofors (2-4) så hade vi ledningen 2 gånger om men tappade den och släpper dessutom in ett mål SH i slutet på matchen.  I morgon gäller det att special team fungerar. Var så säker.  

Greger och Mackan är tillbaka i truppen. 

Statistik inför mötet med Bofors.

  • MORAs 4 senaste hemma 4 vinster och 20-8 i målskillnad.
  • Bofors 4 senaste borta 4 förluster och 6 - 16 i målskillnad

Vem som vaktar målburen var under tisdagskvällen inte helt bestämt.
– Vi har värmning på förmiddagen imorgon, därefter går vi ut med vem som står, avrundar Göran Tärnlund
.

Så säger Göran Tärnlund om målvaktsvalet inför mötet i morgon till morahockey.se.

Kommentar: Är Kristan skadad eller sjuk? För mig finns det inget att tveka på. Kristan höll nollan sist och ska naturligtvis fortsätta i kassen. Allt annat vore tjänstefel om nu Kristan är redo för spel dvs. 

ATTACK ATTACK O MIK ATTACK