fredag 13 februari 2009

Enkel seger utan Greger

Mora besegrade Växjö på bortaplan med 4-1. Mora satte tonen direkt genom att utnyttja ett tidigt power play. Växjö tog mängder me utvisningar i den första perioden. Publiken vädrade sitt missnöje med domaren så det hördes ut genom radion. Mora vann första perioden med 2-1 efter mål av Viksten och Elomo. Redan efter 43 sekunder av period 2 gör Adam 3-1 för Mora.  Det var också det enda målet som föll i den andra akten.  Mora hinner även med att reda ut ett 3 mot 5 spel under den andra. I den 3e perioden gör Mora 4-1 genom Martin Johansson. Hans första i MIK tröjan.

Efter matchen bryter ett stort slagsmål ut och dom räknar nog utvisningar där nere ännu. Mora vinner skotten i matchen med 32-30. Skönt för Juha att få mota 29 puckar. 96,9 i räddnings%.

Därmed är det bara VIK och Almtuna som kan hota oss nu, i kampen om en direktplats till Kvalserien.