tisdag 17 mars 2009

Vidare..

Beklagligt att det skulle sluta så illa som det gjorde för finnen.  Det jag undrar är dock.  OM AJN inte blivit så illa skadad som han blev. Om det inte hade blivit någon skada alls. Hade det då blivit ett straff för Tjärnqvist? Frågor vi inte kommer få svar på.  Men frågan skapar ju ett disskutions underlag iaf.  Hur som helst är det olyckligt.  Och jag hoppas att AJN kryar på sig och blir fullt återställd.  Nån gräns finns det för var mitt tycke för Leksand går. Och andra sidan tillhör inte Anti-Jussi Niemi Leksand utan han tillhör pengarna.  

Krya på dig.

Ärendet Anti-Jussi Niemi.

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Mathias Tjärnqvist
Förening: Rögle BK
Adress: Ishallsvägen, 262 54 Ängelholm
Matchdatum: 2009-03-15
Mellan: Rögle BK - Leksands IF
Domare/anmälare: Lars G Karlsson, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef

BESLUT
Efter en match mellan Rögle BK och Leksands IF den 15 mars 2009, åläggs Mathias Tjärnqvist, Rögle BK följande straff för tackling i ryggen:

Avstängning fr.o.m. den 17 mars t.o.m. den 22 mars 2009. Avstängningen avser ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Bestraffningen innebär totalt 2 matchers avstängning.

SKÄL
Disciplinnämnden har förutom anmälan från tävlingschefen Lars G Karlsson samt yttranden från Mathias Tjärnqvist och Rögle BK studerat ett flertal filmsekvenser från händelsen.

Enligt Disciplinnämndens bedömning utdelar Mathias Tjärnqvist, i en situation där båda spelarna jagar pucken, en tackling i ryggen på Anti Jussi. Till följd av att Anti Jussi i tacklingsögonblicket är i obalans och inte kan ta emot tacklingen på ett bra sätt blir följden att Anti Jussis huvud trycks upp mot plexit, varefter denne sannolikt förlorar medvetandet och faller handlöst i isen. Till följd av dessa mycket olyckliga omständigheter tilldrar sig Anti Jussi allvarliga skador. Tacklingar i ryggen nära sarg är av generellt farligt slag och ska leda till avstängning. Disciplinnämnden beaktar emellertid att det är olyckliga omständigheter som gör att Anti Jussi skadar sig och finner att detta förhållande inte ska påverka längden på avstängningen. Med beaktande av gällande praxis finner nämnden att en avstängning om två matcher utgör en skälig påföljd för Mathias Tjärnqvists agerande.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar.

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Idrottens Hus, 114 73 Stockholm. Klagoskriften skall ha inkommit till Riksidrottsnämnden inom två veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

I avgörandet har deltagit Cecilia Hager, Åke Markström, Ulf Lindgren, Stefan Persson och Hans-Göran Elo.

Enhälligt

På disciplinnämndens vägnar

Cecilia Hager