söndag 18 januari 2009

Mora på kvalserieplats.

Inte sedan den 5 Oktober har MIK legat top 3 i Allavenskan. Nu är vi där. Där vi ska vara.

MORA hade stora stunder övertaget i matchen mot Malmö. I den 3 perioden kom dock malmö ut som ett nytt lag. fick lite momentum och åt sig in i matchen. Det såg länge ut att bli 3-3. MORA fick ett pp med 4,5 minut kvar som inte resultaera i nånting. Med mindre än 2 minuter kvar klev dock planens bästa spelare idag Mario Kempe fram. Han slänger sig och får in 4-3 pucken. Sedan hänger Micke Simons 5-3 i tom kasse o saken e klar. Moras 2:a period är riktigt tiktigt bra idag. Kedjan med Kempe, Eriksson och Fogström ställde till det gång på gång för Malmö.

Super!! Mario Kempe gör sin bästa match hittils för MORA. En riktigt härlig syn. Lika vackert var spelet som föranledde MIKs 3-1 mål, Kempes första i MORA. Underbart och viktigt att Super-Mario får göra sitt första mål och sedan avgöra. Hårt arbete lönar sig. Räkna me att han kommer vara het på Onsdag. Välkommen till MIK Mario.

Micke Simons gör också en riktigt bra match idag. Som står för 2 mål och 2 assist. UNDERBART! Vilken vecka för honom. Först hyllad för match nummer 600 och idag 4 poäng mot "toplaget" Malmö.

Viktiga veckan del 3

MORA spelar i eftermiddag mot Rödhökarna från Malmö.  Matchen börjar 16:00. Vi lyckades inte göra mål i förra matchen mot dem.  Den matchen stog 0-0 till dess att Malmö avgjort på straffar. Henrik Karlsson var omutlig i Malmökassen den gången.  Malmö har 5 raka hemma förluster.  Mora har inte vunnit borta på 2.  Det här är en match vi SKA vinna. Vi har en bättre form än Malmö och det ska räcka. Det SKA räcka mot dom överbetalda hundarna.  Men ska vi utgå från statistiken nedan. ja då slutar matchen 2-2.  Så vi säger väll det då. Hoppas bara MIK tar extra poängen.

Detta e MIKs statisktik mot lagen plats 1-5. På 11 matcher.  lif (2), aik (3), växjö (2), almtuna (3) och malmö (1)

• MORA  11 4 1 6 24 – 28 13
  • 2,18 gjorda mål/match.
  • 2,54 Insäppta mål/match

Det är för dåligt om vi ska vara top 3.  2.18 mål gjorda. Kommer inte räcka till en top 3 placering.  Mål har vi gjort men mot bottengängen.  En Tabell mot dom 4 i botten ger på 10 matcher ett målsnitt på 4,5 gjorda matcher.
  • MORA  10 7 1 2 45-27 22