onsdag 4 mars 2009

FAN FAN FAN

Säsongen över.



Mora förlorade den avgörande matchen mot Almtuna. Seger siffrorna skrevs till 0-3.  Besviken? JA. Förvånad? NEJ. Almtuna spelar Ultra defensiv hockey med Trap zoner.  Dom lyckades med det i 2 matcher här i Mora. För det enda målet Mora gjorde på Almtuna var en ren tillfällighet. Idag blev det inga mål. Mora öppnade matchen bra, Men efter att MIK drar på sig en utvisning väger matchen över till Almtuna. Gång på gång på gång tar Almtuna pucken av Mora i deras egen zon. Gång på gång på gång på exakt samma sätt. Pucken kommer in i zon längs sargen och där hugger Almtuna direkt. Dom skapar sig själva ett numerärt överläga på en eller två Mora spelare hela tiden. Och kan enkelt spela pucken ur zon. Det borde Harald sett och gjort något åt

Igår sa jag att Almtunas enda chans att göra mål på Mora är om Mora gör ett misstag. Idag kom det misstaget, det ledde till 1-0. Mora ändrar om i sina kedjor inför sista och då stämmer ingenting. typiskt. När vi får se en coachning då gick det åt helvete. Almtuna gör tidigt 0-2.  Mora får spela PP på slutet och plockar ut målvakten. Mora får även en straff slutet. Som är så löst slagen som alla lösa kan vara. Mark Owa@£¤#"!#¤#&!!! håller bara ut brödkorgen och där sätter Markus Eriksson pucken.  Almtuna gör sedan 0-3 i tom bur. Ta mig fan om det inte är Rättvist att Almtuna går vidare. Men att dom skulle spela nån rolig o frejdig hockey. Det vette fan. 

Inte ens 1700 pers på läktarna. Det är så dåligt. Alla medgångs supportrar höll sig hemma. Matchen gick ju på tv. Pinsamt! Vi supportrar är fan inte bättre än spelarna den här säsongen. ALLA TILL SEKTION J NÄSTA ÅR!

Almtuna firade dock redan igår. 2 stycken i teamet kring Almtuna besluta sig för att ta sig en liten. Det slutade med att de blev rejält på dyken och vid 05 i morse fick personal från hotellet dom bodde på hjälpa till med att packa in den packade i ett rum. Vår busschafför vår busschafför är en man me glatt humöööör! 

Ikväll avgörs det.

OCH VINNAREN SPELAR KVALSERIEN. 

Det vågar jag påstå.  Dessa 2 är dom bästa lagen som gör upp om en plats till Kvalserien.

1-1 i matcher. Mora har hemma plan. Mora har mer erfaren tränare. Mora har ett bättre lag. ALLT detta kommer sakna betydelse ikväll. Ikväll är det laget som offrar sig mest som kommer vinna. Det extra skäret den extra tacklingen och den som är villig att täcka skott. Jag såg på hockeybladet.se Anders hedberg prata om just detta. och det slog mig. Han har så rätt när han säger: "den spelaren som inte tacklats under året måste tackla, den spelare som inte täckt skott måste börja täcka skott" lite så är det. Jag håller me gode Hedberg till fullo.  BORRA PÅ MIK!!

Jonathan Persson i Almtuna drog på sig en skada igår. Mora klarade sig, även om det såg oroväckande ut när Viktor Amnér blev påkörd fult igår och for in med huvudet före i sargen. Domaren var nog skadad också. För det var märkliga beslut åt båda hållen igår. Men det ämnet är jag så trött på. 

Almtuna såg trötta ut i sista perioden igår. Eller bytte dom taktik? Deras höga press var inte alls så hög som den var i dom 2 första. Chansade dom o spelade på kontring? Enligt mig var dom trötta. Och var dom trötta efter 2 igår kommer dom vara trötta idag med. DET ska vi utnyttja. 

Det märks att en del spelare i Mora gillar situationen. Niklas Fogström. Han har varit bra hela året i MIK tröjan men har lyft sig ännu mer. Juha Alen är en till.  Fy fan om han nån gång kommer träffa tacklingen längs långsidan. Då är det nog båren för den som kommer i mellan honom och sargen. Juha Pitkämäki visar ju att han varit med förut och ÄR bra. Speciellt i sådana här matcher. Han har rutinen. Han har på 2 matcher stoppat 70 skott från Almtuna. SISU!!


Jag skrev igår att pucken satt i krysset. Ja det var ju ett jävla stort kryss! 

Veckans Citat går till Niklas Hävelid efter traden till NJ Devils. "Nu får jag komma till ett lag som har som målsättning att vinna Stanley Cup. I Atlanta var målsättningen att ta sig ur egen Zon"


ATTACK ATTACK O MIK ATTACK!


1994 inebar inte bara VM-brons. Vi upplevde denna magin också.