lördag 28 februari 2009

Inför Almtuna




Mora
och Almtuna har spelat jämt sett över 3 matcher i år. statistiken talar sitt tydliga språk. Att det kommer bli täta matcher med ett Almtuna som kommer ut hårt kan vi räkna med. Där är det ett litet plus för Almtuna som har vunnit skotten i period 1 ALLA 3 matcherna denna säsongen. Robert Kristan har dessutom varit fantastisk dessa matcherna. Han är inte med. Greger är heller inte med. Dock är det härligt att se Viktor Amner tillbaka i laget. 

Mot ett Mariestad som gick på 75% igår var det ett offensivt Mora vi fick se. Direkt kom Ross Lupaschuck till sinn rätt. Hans 2 mål kom från ungefär samma position. Där har vi något som kan likna ett vapen i PP. Dock har Mora inte gjort ett enda PP mål på Almtuna under säsongen. Och det var i PP Ross gjorde mål igår. Under de 3 matcher som Mora och Ais möts har endast 1 pp mål gjorts och det var Ais reducering till 3-4 sent i match 2 i FMMA. Att vi gjorde 11 mål igår var det bästa som kunde hända. Många fick göra poäng och den känslan kommer sitta kvar även när grabbarna går in på isen i morgon. 

Likt Mario kempe har Martin Johansson behövt några matcher för att komma in i Mora kostymen. Efter hans spel mot Mbois senast är jag övertygad om att han kommer vara en av de spelarna förutom Kempe som kommer utmärka sig mest nu när det drar ihop sig. Om dom kommer utmärka sig kommer Markus Eriksson och Mikael Simons vara dom viktigaste spelarna för oss. Nu har Simons varit bänkad till och från sista 2 matcherna. MEN i detta fallet menar jag mest i omklädningsrummet och vad gäller viktiga matcher. Micke Simons om någon kan bidra med erfarenhet av viktiga matcher. Tony Lagerström och Colby GE-NO-WAYY. Kommer producera! Lager hattrick senast och Colby 4 assist. 

Statistik från de 3 tidigare mötena. (totalt)

  • Mål  5-4 Mora
  • skott 85-85 (25-33,36-27,24-25)
  • Utv. Mora 14x2 1x5 1x10 1x20 min
  • Utv. Ais 12x2 min
  • PP mål, Mora 0, Ais 1
UNLEASH THE BEAST! ATTACK ATTACK O MIK ATTACK!