tisdag 27 januari 2009

Mora - Oskarshamn




Äntligen dags för lite ishockey igen. Silly season kom till Mora lite hastigt o lustigt i helgen. Mora har bytt målvakt mellan matcherna.  Kristan ut Pitkämäki in. 2 poäng senast mot lif är mer än inspelade poäng. Beviset att vi kan slå dom i Ejendal är ett faktum. En psykologiskt viktig seger. Mora har fått upp ångan och kan mycket väl ställa till det i kvalserien för de andra lagen. -Ni ska ta er dit först!! skriker varenda leksing nu. Luuugn i ugnen!! Vi ses där. Inget snack om den saken..   

Oskarshamn kommer till Mora med en 3-0 seger senast mot Löven. Att IKO kan ställa till det för lagen som slåss om Playoff och kvalserieplatser har dom visat. 3 raka förluster är IKO facit innan vinsten mot Löven. Dock me uddamålet mot Växjö och VIK. Därför bör dom inte underskattas. 

Mora och Oskarshamn har varsinn seger mot varandra denna säsongen. Båda på respektive bortaplan. 

Inför matchen. 
  • 8-6 i målskillnad denna säsongen i MIKs favör.
  • Mora har poäng hemma i de 5 senaste matcherna
  • Ross Lupaschuck gör hemma debut
  • Stefan Mann och Daniel Viksten har gjort 2 mål var mot IKO i år
  • Juha Pitkämäki i kassen? 
  • En Metallica låt är aldrig fel

Pitkämäki ÄR klar!

För bara ett par minuter sedan inkomm ett mail till undertecknad om att JUHA PITKÄMÄKI är klar för MORA IK. Här följer mailet i sin helhet,  

-Ett rykte i Mora gör gällande att Juha Pitkämäki är klar för Mora ik. Stämmer det?
-Japp, det stämmer. Ryktet bekräftades av IFK:s sportchef till mig för några mintuer sedan, de lägger ut det på www.hifk.fi inom kort.

Mvh,
Mikael Heinrichs 
Sportreporter 
Hufvudstadsbladet

Pitkämäki




Enligt färska uppgifter ska Juha Pikämäki vara klar för Mora IK. 
Mer information senare.  I väntan på en bekräftelse.

Jonas Fransson?


Linköpings ishockeymålvakt Johan Fransson kan ersätta Robert Kristan, som åkt hem till Slovenien och lämnat Mora utan förstemålvakt.

– De ringde redan i fredags, men jag har inte fått något konkret kontraktsförslag, säger Jonas Fransson till TV4.

Fransson har varit andravalet bakom Daniel Henriksson i Linköping och vill få mer speltid.

– För mig är det viktigt att hamna i en klubb där jag får spela. Det finns en hel del intressanta klubbar både utomlands och här hemma.


Kommentar: Ett bra nyförvärv i dessa dagar. Med honom i laget har vi det klart på målvakts sidan. Med andra ord, Allsvenskans bästa målvaktspar.Värva! Artikeln är tagen från ab.