fredag 16 januari 2009

Supporterliraren


Supporterklubbarna Drakarna och Faleijs Finest driver tillsammans ett projekt.  Att sammla in pengar till MIK.  Pengarna är tilltänka en värvning nu innan transferfönstret stängs.  Idag gick Mora IKs styrelse in med närmare 100.000:- till deras projekt.  Bloggen tar självklart av sig hatten och applåderar, det här är ett initiativ som jag från början jubla rätt ut åt.  Mycket bra.  


Nya spelare till MIK. eller kanske eller.. Vad? Nej vi har inget på gång..





På dt.se kan vi idag läsa en intervju me Arto Sirviö. Här är Intervjun i sinn helhet.  

Om lite drygt två veckor, den sista januari, stänger det så kallade transferfönstret.Innan dess hoppas Mora IK:s sportchef Arto Sirviö att en eller annan ny spelare ska ha anlänt till klubben.

Rykten i Mora har gjort gällande att de tidigare Moraspelarna Jarno Kultanen och Kalle Kerman skulle vara aktuella för en återkomst.

Men det förnekar Arto Sirviö.

- Det är inte realistiskt att de lämnar sina klubbar. KooKoo släpper inte Jarno - tror jag i alla fall. Det var jag som lade upp kontraktet med Jarno när jag jobbade åt KooKoo. Men det är en fin spelare.

Även när det gäller Kalle Kerman ser Arto det som i det närmaste orealistiskt att han skulle lämna Jokerit.

Men Arto hoppas att en eller annan ny spelare ska dyka upp i Mora.

- Det känns som vi skulle behöva in med lite mer folk. Det är tuffa matcher framöver, och sedan är vi inne i influensatider. Vi har spelat med många unga spelare och vi kan inte plocka upp fler från juniorlagen, menar Arto och tillägger:

- Att plocka hit någon som spelar i Nordamerika tror jag inte på. Men någon transatlant som spelar i Europa tror jag mer på.

Och spelare vill han gärna se i Mora ganska snabbt.

- Det vore inte helt fel om vi fått in par till dubbelmötena med Malmö och matchen mot Leksand.

Mora möter Malmö på söndag i Malmö med returmöte hemma på onsdag. Sedan väntar daladerby mot Leksand på fredag.

Men någon panikvärvning vill inte Arto vara med om.

- Vi måste vara noga med vilka vi tar hit, att de har rätt karaktär. De som kommer måste stämma in i gruppen, och att de tillför något, säger han.

Arto säger att man inte bara tittar kortsiktigt på denna säsong, utan man letar spelare som man kan skriva längre kontrakt med.

- Ja, vi ser både kort- och långsiktigt, avslutar han.

Men i och med Patrik Eklunds handskada, som håller honom borta från resten av säsongen, är det säkert en back som ligger högst upp på Arto Sirviös prioriteringslista. 


Kommentar: Jahaja, det där var ju solklart. säämtåsido.  Ska Mora upp i elitserien i år så måste vi värva. Mora borde slå en signal till huddinge och ta hit bröderna Ahlström. Erik och Oskar.  Vi skulle även behöva 2 backar till. Jaga Fransson!! senn tycker jag MORA ska ringa till Kyle McLaren. Den hårdtacklande backen som just nu spelar i AHL. Han kan göra nytta här ett par månader.