onsdag 11 februari 2009

Kung Kempe!

Mora - Vik Hockey 6-5 efter straffar.

Mora tappar en 4-1 ledning. Får sedan lov att kvittera till 5-5. En konstig match. Mora har alltså en 4-1 ledning i början på period 3. Senn händer något. Något som jag inte trodde var möjligt. I alla fall inte sett till denna matchen. Västerås gör 4 raka mål och går upp i ledningen. Innan Mario Kempe fullbordar sitt Hattrick.

Mora öppnar matchen med en bra 10 minuters period. Senn ger vi bort initiativet.  Inte förens Ross Lupaschuck kommer ut från en utvisning i period 2 tar det fart. Han kommer in sätter in 2 tacklingar direkt. Där händer något.  Efter det följer ett par situationer som gör att Mora kan gå ifrån till 3-1. Mora IK grisar till det lite. Börjar käfta vid nån teckning och markerar rivir efter avblåsningar.  Det gör att vi har en till synes trygg ledning.  Mora gör direkt 4-1 i början på period 3.  Senn händer det där konstiga. Att på 10 minuter i 1 period i 1 match tappa en ledning med 4-1, på hemmaplan, är ett minst satt märkligt uppträdande. Inte ens i tie-break i tennis är det acceptabelt dock 2 viktiga poäng. Nu är det DE dom som räknas.

Det är inte orättvist att VIK hockey kvitterar eller tar ledningen i matchen. Det är heller inte rättvist. En märklig match. Känslan är att vi förlorar en poäng samtidigt som vi tar en otroligt viktig extra poäng.

Straffläggningen bjuder bara på en enda höjdpunkt. MARIO KUNG KEMPE! VIK har bränt 4 stycken Mora 3. Mario har chansen att avgöra. Han tar den och som han tar den. Han bjuder in hela FMMA arena att va med och lägga den.  Han åker in, börjar veva igång publiken och åker sedan o hänger upp den i taket. Inte har vi sedan Patrik Ross tider sett något liknande. Det är sånt där vi älskar. Han utses också såklart till matchens lirare.  4 mål borde räcka till det.

• Mora vinner skotten med 40-30.