torsdag 8 januari 2009

Bortamatch mot ajk


Kolsäckarna från förorten solna har seriens bästa målvakt i Heino.  Vi har förlorat båda mötena mot ajk denna säsongen, den första matchen på ett vad jag tycker individuellt misstag av nu bortplockade Lövdahl den andra matchen blev det torsk med 1-4 efter att ajk satt 4-1 i tom kasse.  Nå ja nu e det ny match och om MIK ska slå dom under Allsvenskan så e det i morgon.  För formen har vi just nu.  Och så jävla bra är inte ajk.  


Jag hoppas verkligen att Lukas Sandström får vara med i morgon. han verkar besitta en förmåga att reta vem som helst i serien till vansinne och det är alldeles för lite av den varan i hockey Sverige överlag.  Det jag menar är att det görs för lite för att förändra en matchbild. Fan in med en snubbe som tuggar lite. 

ajk är ett målsnålt lag och hänger vi 3 kassar i morgon så vinner vi.  Vi har dock bara lyckats göra 2 mål på ajk på 2 möten och det talar ju för sig själv. Inte ens Moggi skulle kunna fixa 3 pinnar då.  Ska vi göra mål måste vi skjuta. jag ser gärna att MORA har över 30 skott på mål i morgon.  och gärna en och annan spelare på kassen när väl skotten kommer. i PP skulle jag vilja se mer av Juha Alén i en Tomas Holmström position. 

Lite sjukdomar i truppen också, morahockey.se uppger att Mario Kempe ska vara klar för spel i morgon. hans energi kommer att behövas i morgon.  

Igår undrade jag varför Niklas Fogström hade galler och blev bönhörd, följande står att läsa på morahockey.se  

"Just Fogström har utmärkt sig i de senaste matcherna genom att han har spelat med heltäckande galler. Förklaringen är dock enkel.
– Han fick en puck i käften förra veckan, så han slog ut en massa tänder. Nu ska han ha gallret i en månad."

3 UPPMANINGAR för i morgon
  • PP (ajk spelar hellre defensivt än offensivt, sätt lägena)
  • Låt målvakten me den fulaste masken i hockeysverige jobba, skjut skjut skjut.
  • smäll på! tackla mer MIK tugga på dem hug på returer. 
Hörde en kommentar om att Mikael Backlund skulle vara en överskattad spelare och att minsann inte skulle vara nått för MIK..  okeeeej  I natt gör han debut i Calgary Flames. 

Höjdpunkter från Mora - Bofors

http://www.morahockey.se/video/vi-mik-bik.htm

Dagens Bild.

Dagens bild.  I matchen mot Bofors var det denna mannen som var Beslutsfattare.  Men är han inte välldigt lik Ron Jeremy? Och även han måste vara sponsrad av FM Mattsson. avd.  Schyst kran.