onsdag 14 januari 2009

Seger mot Nybro (till slut)

MORA gör 3-1 helt orättvist i den sista perioden. de 1400 i FM MATTSSON arena drog nog en lättandes suck. Efter 2 perioder stod det 2-1 till MORA. Vi snackade under pausen att Nybro inte skulle orka och att det skulle sluta med en 4-1, 5-1 seger. Satan så fel vi fick. Nybro kommer ut i 3 perioden och äger matchen.

Teemu Elomo sätter 3-1 snyggt i X:et , Göran Tärnlund drog en lättandes suck på bänken och matchen verkade klar. Så fan den var! Nybro kommer igen och reducerar till 3-2 me mindre än 2 minuter kvar, efter det tar MORA en utvisning och Nybro tar ut målvakten och får spela 6 mot 4. Jag hade inte blivit förvånad om matchen slutat oavgjort och så här i efterhand hade 3-3 kanske vart ett rättvist resultat.

Okej, nog om det. Innan Detaljerna. GRATTIS Mikael Simons 600 Matcher i MORA IK tröjan, han fick byta tröja i en liten cermoni innan tek. Han bar nummer 600 för dagen. Och Grattis på 31 års dagen i morgon.

Det MIK som var på benen idag mot Nybro får spelare Eric Healeay, Pavel brendl, Patrik Ross och Hagos att verka vindsnabba. Jag tycker det e märkligt. Det ser trögt ut och vi är inte alls uppe i ansiktet på dem. Jag minns 2 tacklingar från matchen. Nu menar jag inte att vi ska tackla för tacklandets skull, men jag tycker att kan vi fullfölja en tackling ska vi göra det. Att göra en skitmatch och ändå få 3 poäng me sig är goda tecken. Lag som vinner när det går dåligt går oxå långt.

COLBY GENOWAY. Bäst på planen utan egentlig konkurens. Det finns ingen i dagens MORA som är bättre. Robert Kristan möjligtvis. Colbys 2-1 mål idag är mycket snyggt. Han tar för sig, kliver in och hänger upp den i taket. Dä vant mär mä dä! Hans utses också välförtjänt till matchens lirare.

Mario Kempe tillhör idag en av dem som försöker. men det e inte lätt att jaga o styra spelare när det inte finns uppbackning. Mario har 2 riktigt fina pass idag som hade blivit ihågkommna om bara chanserna setat. Nu kommer dom bara finnas som ett minne på denna blogg.

Jag sa innan säsongen att 3 p är 3p oavsett hur det ser ut - och idag ser det ut som skit, men vi tar 3 pinnar. Nog sagt. Vi tar ingen snygg seger ikväll, även om MORA såg ut som dom ville göra det snyggt. Det roligaste idag var nog när vi spelade 5 mot 3 och Elomo fick för sig att ta en fika på bortre. Jag vet inte, nån kanske får bege sig ner till hallen o kolla om han står kvar me pucken där ännu.

Vi tar in 2 pinnar på Växjö idag. Viktiga veckan har bara börjat.

En Given MÅLJINGEL!

Jag har sett en hel del nhl matcher senaste tiden. Jag lyssnar vad för musik som spelas på matcherna där.  En av de låtarna som spelas då det blir mål e denna.  Bland annat kan den höras på Wilds och Blue jackets matcher. Och har en välldig respons där publiken utgör själva kören.  Jackets har gamla hederliga kanoner inne i sin arena och drar av en salut vid mål tätt följd av AC/DCs dänga For those about to rock KABOOM! we salute you..  senn efter smällen kommer denna låten in.  Självklart så har jag gjort en Måljingel av den eftersom jag ingår i teamet som spelar Musik på KaisMoras hemmamatcher (herrlaget).  Låten i sig är min personliga favorit låt just nu.  Så Håll till godo.