lördag 24 januari 2009

Mora straffade leksand.

Robert Kristan tystar ejendals. 

Ett härligt derby.  En underbar vinst. Och en rättvis sådan. Fullkomligt rättvis, vi har en bättre målvakt för dagen, Där avgörs det. 

Robert Kristan gör sinn absolut bästa match för säsongen. Eddie Läck i Leksands kassen gör en jätte dålig första period. Att leksand äger pucken större delen av matchen men inte lyckas göra mål gör inte vår vinst ett dugg orättvis. Att påstå det är att förneka Robert Kristans insatts.  Han rånade Leksingarna gång på gång. Inte minst i slutet då dom kommer i ett 2 mot 1 läge. Leksand gör det bra, Mora och Robert Kristan gör det bättre. Han tillsammans med Mikael Simons, 1+1 för dagen.  Är dom bästa mot Leksand.  Det känns som att kedjan me Mann-Eriksson-Simons kommer bli våran viktigaste länk nu i slutskedet.  

Ulf Rönnmark är konsekvent matchen igenom. Bra eller dåligt? Välj själv. Jag såg en del utvisningar han kunde tagit. Åt båda hållen. 

En okej inramning på matchen var det igår. Där är Leksand Elitseriemässiga. Med sinn arena. Detsamma går inte att säga om Leksands supportrar. Jag bevittnade många märkliga saker från min plats igår. Det är fascinerande att se vuxna män stå/sitta och dela ut mordhot. Hur tänkte ni där? Och Superstars förövrigt hörde jag inte på hela matchen. Jag lyssnade på musik. Skönt så.

Första segern i Ejendal. När vi behövde den som bäst. 

Matchens 3 stjärnor
  • Robert Kristan 
  • Mikael Simons
  • Marcus Eriksson